twitter
rss

Kononya la...Tapi okay apa!
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Aktiviti memasak pada kali ini agak berlainan, disebabkan keseluruhan proses memasak dilakukan oleh  murid-muris saya. Malahan watak dalam video ini juga seratus peratus mereka berempat. Mungkin agak kaku, kekok dan janggal, namun apa yang mereka lakukan amat hebat! Bukan sebarangan orang yang mampu melakukannya, bahkan murid-murid normal juga tidak semua yang dapat berinteraksi dihadapan kamera seperti mereka. Daripada pengalaman saya, orang dewasa juga akan gugup bila berhadapan dengan kamera dan adakalanya terus kaku.

Lantas, sedikit penghargaan kepada mereka yang tekad untuk merealisasikan video ini saya selitkan intro Masterchef Malaysia sebagai pembakar semangat.

Kali ini murid yang terlibat adalah Meisi binti Nobi (MEISI), Normi a/p Mat Nor (NORMI), Nur Salwani binti Hairuddun (WANI) dan Mohd Isham bin Zakaria (ISHAM) dalam menyedia dan menyiapkan sajian Puding Laici.

Saksikanlah JUNIOR MASTERCHEF SK KROH 2011Begitulah video yang terhasil walaupun tanpa sebarang latihan atau 'rehearsal'. Pelbagai telatah mereka dalam menyediakan sajian Puding Laici. Tetapi kesungguhan dan keterujaan mereka amat mengagumkan saya. Tidak sabar sekali mereka untuk menyaksikan video lakonan mereka dipertontonkan tambahan Meisi yang menjadi 'hos' rancangan ini.

Sebuah video yang hanya sembilan minit, akan tetapi amat mengujakan. Terima kasih kepada murid-murid yang telah menjayakannya dengan cemerlang. Terima kasih kepada Meisi binti Nobi (MEISI), Normi a/p Mat Nor (NORMI), Nur Salwani binti Hairuddun (WANI) dan Mohd Isham bin Zakaria (ISHAM) kerana membuktikan anda mampu menyamai orang lain. Anda semua setaraf dengan yang di kelas normal sekiranya anda berkeyakinan dan berusaha bersungguh-sungguh.

Jadilah yang terbaik untuk diri anda supaya anda dihargai.

NORMI, ISHAM, ZUL, FAIRUZ dan MESI (Maaf tak sempat nak masukkan gambar WANI)

Wassalam.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nur Iman Humaira binti Hairul Azwan

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers